header banner
Default

Ifølge et marketingbureau ville Skuespillerindes Instagram-konto koste millioner af dollars i Danmark, selvom den er gratis


På Lily Collins' Instagram får hendes følgere små indblik i København. Det har fået opmærksomheden hos turistorganisation.

Hun har købt hus i det eksklusive Kartoffelrækkerne, været til landskamp iført den røde og hvide landsholdstrøje og cyklet langs søerne.

Lader man øjnene løbe ned over Lily Collins' Instagram-profil hersker der næppe nogen tvivl om, at skuespillerinden er meget glad for Danmark.

Lily Collins er datter af musikeren Phil Collins og fik sit store gennembrud, efter hun medvirkede i Netflix-serien 'Emily in Paris' i 2020. De sidste par år er det dog ikke Paris, men derimod København som skuespillerinden har givet sine 28 millioner følgere indblik i.

På Instagram har hun delt en lang række billeder og videoer fra sit liv i København. Dertil har hun medvirket i den skandinaviske udgave af modemagasinet Vogue, hvor hun slår et smut forbi danske attraktioner som Tivoli, Nyhavn og Amalienborg.

Lily Collins' eksponering af Danmark rejser spørgsmålet, om den har haft betydning for Danmarks popularitet i udlandet?

En influencer i millionklassen

VIDEO: Unboxing - Ekstra gave til juleaften - Gavlhusets adventskalender 2023 (reklame for Gavlhuset)
Mette Strelluf Design

De seneste år er det blevet udbredt for skuespillere og andre kendte at lave reklame for produkter eller virksomheder gennem opslag på sociale medier.

Så vidt vides, er Lily Collins' Københavner-opslag ikke en del af en kampagne. Spørger man marketingsbureauet CUBE, som blandt andet arbejder med influencers, er der dog ingen tvivl om, at en skuespillerinde som Lily Collins kunne give brands ”en kæmpe værdi”.

- Hun har en kæmpe indflydelse. Hun er blevet en form for modeikon efter 'Emily in Paris', så når man ser hende have noget på eller lave noget, så får det andre kvinder til at ville have det samme og besøge de samme steder, siger Mia Jensen, der er Sales Director hos CUBE, til TV 2.

Ifølge Mia Jensen ville det koste virksomheder dyrt, hvis Lily Collins skulle hyres til en kampagne.

Hun estimerer, at en stjerne som Lily Collins minimum vil få 100.000 kroner for en post, men at store stjerner typisk laver længerevarende samarbejder, der får lønnen til at stige med nogle ekstra nuller.

- Skal du betale sådan én som hende, vil jeg vurdere, at vi er i millionklassen. Hvis det havde været et turistbureau, der stod bag hendes opslag, ville jeg estimere, at betalingen var på den anden side af en million kroner, siger hun.

Hos Danmarks nationale turistorganisation, VisitDenmark, er den positive fremstilling som Lily Collins giver af København da heller ikke gået ubemærket hen.

Gratis reklame for København

VIDEO: KRAFTIG BRAND I LEJLIGHED
Presse-fotos.dk

Lily Collins' gratis reklame for den danske hovedstad er med til at give et positivt billede af Danmark.

Det siger Erik Mortensen, der er chef for marketing og branding hos VisitDenmark.

- Hun har 28 millioner følgere, det er jo klart, at de ser indhold fra et land, de ikke ved ret meget om. Det øger interessen i det små, for det er desværre ikke sådan, at alle hendes følgere kommer hertil, siger Erik Mortensen til TV 2.

Hos turistorganisationen har de bemærket, at det er de små og unikke oplevelser, der tiltrækker skuespillerinden.

- Det jo det samme, som vi markedsfører Danmark på. Så det underbygger, at vi har et interessant land og et interessant produkt, så på den måde er det meget glædeligt og positivt, lyder det.

Ifølge Erik Mortensen har turistorganisationen da også overvejet muligheden for et samarbejde med Lily Collins, men det rækker økonomien langt fra til.

Dårlig omtale trækker den anden vej

VIDEO: Whello | Agency introduction
Whello

Erik Mortensen tror primært, at stjernens besøg vil have en effekt på brandingen af København, men det betyder ikke nødvendigvis, at flere vil booke en flybillet.

Det er svært for VisitDenmark at måle Lily Collins' indflydelse i tal. Organisationen kan i højere grad mærke et udslag i turismen, når Danmark rammes af dårlig omtale.

- Når der har været shitstorm, så er folk hurtigere til tasterne. Der er længere til ros end til ris på sociale medier. Derfor er effekten af Lily Collins' opslag svær at måle, for negativ omtale vil altid trække i den anden retning, siger Erik Mortensen.

Han fortæller, at Danmark og generelt Norden er et populært rejsemål, men at det ikke er noget, VisitDenmark har kunnet måle effekten af.

TV 2 har forsøgt at få en kommentar fra Lily Collins, men hun er ikke vendt tilbage på vores henvendelse.

Sources


Article information

Author: Rebecca Mack

Last Updated: 1703533321

Views: 735

Rating: 3.9 / 5 (45 voted)

Reviews: 97% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rebecca Mack

Birthday: 1972-07-10

Address: 228 Thomas Street Suite 561, Ruizhaven, MT 39690

Phone: +4679849920338959

Job: Data Scientist

Hobby: Graphic Design, Golf, Soccer, Skydiving, Board Games, Telescope Building, Running

Introduction: My name is Rebecca Mack, I am a vibrant, candid, Adventurous, Colorful, frank, valuable, rare person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.